top of page

di 07 nov

|

Lage Vuursche

7+8 nov Utrecht Wilde Kleuren Retraite

Ervaar de magie van natuurlijk verven uit planten, boomblaadjes, vruchten, bloemen en kruiden midden in het bos. Leer het ambacht van natuurlijk verver Monique Willemse van Momoko Natuuratelier. In en rondom Herberg Boschoord, op een van de mooiste en stilste plekken van het Lage Vuursche bos.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
7+8 nov Utrecht Wilde Kleuren Retraite
7+8 nov Utrecht Wilde Kleuren Retraite

Tijd en locatie

07 nov 2023, 10:30 – 08 nov 2023, 16:30

Lage Vuursche, Zwarteweg 2, 3749 AT Lage Vuursche, Nederland

Over het evenement

Op een van de mooiste en stilste plekjes van het bos van Lage Vuursche (Utrecht) ga je natuurlijk verven. Kleurstof maken uit plantaardig materiaal zoals planten, struiken, boomblaadjes, bloemen, kruiden en vruchten. Tijdens deze tweedaagse retraite natuurlijk verven ga je buiten spelen en voor volwassenen en genieten van de natuur. Natuurlijk verver Monique Willemse van Momoko Natuuratelier neemt je mee op een magische kleur, natuur en textiel ervaring. Je leert met welke bereidingsmethoden je plantaardige kleurstoffen kunt maken. En je leert wol, katoen, zijde en linnen voorbehandelen, ook wel beitsen genoemd, zodat de natuurlijke kleur goed houdt op de dierlijke en plantaardige vezels. Deze retraite brengt je dichterbij de natuur. Het is alsof de natuur met je praat zodra je samen kleur maakt. Je leert verfplanten beter kennen. Je gaat anders observeren. We gaan ook op fourageerwandeling, daarbij verzamelen we plantaardig materiaal uit het bos. Het bos herbergt een rijk scala aan natuurlijke bronnen die zuivere kleuren geheimhouden. Monique inspireert je om deze verborgen kleurstoffen te ontdekken en er ook zelf mee aan de slag te gaan.

Deze retraite is inclusief koffie/thee mét lekkers, geheel verzorgde lunch door Herberg Boschoord, een middagdrankje en een gezonde appetizer. Inclusief alle benodigde materialen, textiel, energie, kookgerei. 

Niet inbegrepen is een overnachting en diner.  Geef het aan als je in de buurt wilt overnachten of dineren. Dan hebben wij enkele tips voor je. Als de gehele groep wil blijven dineren, dan is het mogelijk dat Herberg Boschoord een bijzonder diner verzorgt.

Dieetwensen? Geef het ons door!

Tickets

  • Wilde Kleuren Retraite 7+8 nov

    De Tweedaagse Workshop Natuurlijk Verven met veel Wilde Kleuren van dinsdag 7 en woensdag 8 november 2023 van 10.00 - 16.00 uur (exclusief overnachting)

    Verkoop geëindigd op
    • € 330,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page