top of page

ma 17 jul

|

Momoko Natuuratelier Gees

Seizoensworkshops Lente 10 mei 2024

Wil je meer het ritme van de natuur ervaren? Jezelf elk seizoen van het jaar een heerlijke dag gunnen waarop je mooiste natuurlijke kleurstoffen maakt van planten? In het fijne natuuratelier en bij mooi weer in Momoko's verfplantentuin.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Seizoensworkshops Lente 10 mei 2024
Seizoensworkshops Lente 10 mei 2024

Tijd en locatie

17 jul 2023, 10:47 – 10:52 CEST

Momoko Natuuratelier Gees, Oude Steeg 22, 7863 PG Gees, Nederland

Over het evenement

Tijdens de reeks van vier Seizoensworkshops ervaar je de natuurlijke kleuren van de seizoensplanten, bloemen, boomblaadjes en ander plantaardig materiaal. Lente, herfst, zomer en winter leveren tenslotte hun eigen botanische kleurenpracht. Je maakt zelf de (wilde) kleuren van de lente, zomer, herfst en winter. Met als resultaat je eigen canvas van zelfgemaakte kleuren uit de natuur. We werken met verschillende beitstechnieken, kleurstoffen uit de natuur en diverse textielsoorten. Hierbij gaan we ook fourageren en met respect voor de natuur wildplukken, plukken uit Momoko’s verfplantentuin achter het natuuratelier en rapen van natuurlijke kleurgrondstoffen in de omgeving.

Tijdens de seizoensworkshops geeft de natuur aan welke kleurstoffen we kunnen gaan maken.

Dit zijn de plannen, als moeder aarde er mee instemt:

Lente: kleur van fluitekruid, laurierkers, verse boomblaadjes & brandnetel.

Zomer: kleur maken met verfplanten uit de verfplantentuin zoals wede en saffloer. Je maakt een bloemenkrans van o.a. goudsbloem en  korenbloem voor in je haar, als ketting of voor aan je pols.

De herfst is een spannende, kleurrijke en stemmige tijd voor het maken van kleur. Denk aan de pluimen van riet en de fluweelboom, de blaadjes van de berk, elzenproppen en walnootbolsters.

Tijdens de winterworkshop leer je warme dieprode tinten van meekrap en blauw van blauwhout met wolfsklauw beits maken en verrassende kleuren van witte én rode uischillen.

Verfplantentuin

Natuuratelier Momoko heeft achter het atelier een biologische verfplantentuin. Het voorbereiden, vruchtbaar maken, (voor)zaaien, onkruid wieden, water geven, oogsten, zaadjes oogsten en composteren geven een dichter-bij-de- natuur geluksgevoel. Als deelnemer kun je hier in op je workshopdag vrij rondlopen, verpozen in de tuin en zien hoe verfplanten zoals indigo, verfkamille, wede, meekrap, St. Janskruid, zinnia, coreopsis, bosviooltjes en calendula groeien en bloeien.

Tickets

  • Seizoensworkshops vier

    € 320,00
    Verkoop geëindigd op
  • Los ticket Lenteworkshop

    € 95,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page