top of page

vr 22 sep

|

Gees

Seizoensworkshop Zomer - Vrijdag 22 september 2023

Wil je meer het ritme van de natuur ervaren? Jezelf elk seizoen van het jaar een heerlijke dag gunnen waarop je mooiste natuurlijke kleurstoffen maakt van planten? In het ambachtelijke natuuratelier en bij mooi weer in Momoko's verfplantentuin.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Seizoensworkshop Zomer - Vrijdag 22 september 2023
Seizoensworkshop Zomer - Vrijdag 22 september 2023

Tijd en locatie

22 sep 2023, 10:00 – 16:30

Gees, Oude Steeg 22, 7863 PG Gees, Nederland

Gasten

Over het evenement

De volgende vier Seizoensworkshops zijn op:

Zomer: vrijdag 22 september 2023

Herfst: vrijdag 17 november 2023

Winter: vrijdag 16 februari 2024

Lente: vrijdag 10 mei 2024

Tijdens de reeks van vier Seizoensworkshops ervaar je de natuurlijke kleuren van de seizoensplanten, bloemen, boomblaadjes en ander plantaardig materiaal. Lente, herfst, zomer en winter leveren tenslotte hun eigen botanische kleurenpracht. Je maakt zelf de (wilde) kleuren van de lente, zomer, herfst en winter. Met als resultaat je eigen canvas van zelfgemaakte kleuren uit de natuur. We werken met verschillende beitstechnieken, kleurstoffen uit de natuur en diverse textielsoorten. Hierbij gaan we ook fourageren en met respect voor de natuur wildplukken, plukken uit Momoko’s verfplantentuin achter het natuuratelier en rapen van natuurlijke kleurgrondstoffen in de omgeving.

Tijdens de seizoensworkshops geeft de natuur aan welke kleurstoffen we kunnen gaan maken.

Dit zijn de plannen, als moeder aarde er mee instemt:

Zomer: kleur maken met verfplanten uit de verfplantentuin zoals wede en saffloer. Je maakt een bloemenkrans van o.a. goudsbloem en  korenbloem voor in je haar, als ketting of voor aan je pols.

De herfst is een spannende, kleurrijke en stemmige tijd voor het maken van kleur. Denk aan de pluimen van riet en de fluweelboom, de blaadjes van de berk, elzenproppen en walnootbolsters.

Tijdens de winterworkshop leer je warme dieprode tinten van meekrap en blauw van blauwhout met wolfsklauw beits maken en verrassende kleuren van witte én rode uischillen.

Lente: kleur van fluitekruid, berkenblad, laurierkers en brandnetel.

Verfplantentuin

Natuuratelier Momoko heeft achter het atelier een biologische verfplantentuin. Het voorbereiden, vruchtbaar maken, (voor)zaaien, onkruid wieden, water geven, oogsten, zaadjes oogsten en composteren geven een dichter-bij-de- natuur geluksgevoel. Als deelnemer kun je hier in op je workshopdag vrij rondlopen, verpozen in de tuin en zien hoe verfplanten zoals indigo, verfkamille, wede, meekrap, St. Janskruid, zinnia, coreopsis, bosviooltjes en calendula groeien en bloeien.

Tickets

  • Seizoensworkshops vier

    € 355,00
    Verkoop geëindigd op
  • Los ticket Zomerworkshop

    € 95,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page