top of page

vr 17 nov

|

Gees

Seizoensworkshop Herfst 2023 - Vrijdag 17 november 2023

Wil je meer het ritme van de natuur ervaren? Jezelf elk seizoen van het jaar een heerlijke dag gunnen waarop je mooiste natuurlijke kleurstoffen maakt van planten? In het fijne natuuratelier en bij mooi weer in Momoko's verfplantentuin.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Seizoensworkshop Herfst 2023 - Vrijdag 17 november 2023
Seizoensworkshop Herfst 2023 - Vrijdag 17 november 2023

Tijd en locatie

17 nov 2023, 10:00 – 16:00

Gees, Oude Steeg 22, 7863 PG Gees, Nederland

Over het evenement

Tijdens de reeks van vier Seizoensworkshops ervaar je de natuurlijke kleuren van de seizoensplanten, bloemen, boomblaadjes en ander plantaardig materiaal. Lente, herfst, zomer en winter leveren tenslotte hun eigen botanische kleurenpracht. Je maakt zelf de (wilde) kleuren van de lente, zomer, herfst en winter. Met als resultaat je eigen canvas van zelfgemaakte kleuren uit de natuur. We werken met verschillende beitstechnieken, kleurstoffen uit de natuur en diverse textielsoorten. Hierbij gaan we ook fourageren en met respect voor de natuur wildplukken, plukken uit Momoko’s verfplantentuin achter het natuuratelier en rapen van natuurlijke kleurgrondstoffen in de omgeving.

Door het jaar heen, speel je tijdens de seizoensworkshops met de verborgen kleurstoffen die Moeder Aarde biedt. Denk aan fluitekruid, laurierkers, berkenblad, brandnetel, bladprints van driekleurig viooltjes, rietpluimen, de fluweelboom, elzenproppen, walnootbolsters, meekrap, witte én rode uischillen. Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Verfplantentuin

Natuuratelier Momoko heeft achter het atelier een biologische verfplantentuin. Het voorbereiden, vruchtbaar maken, (voor)zaaien, onkruid wieden, water geven, oogsten, zaadjes oogsten en composteren geven een dichter-bij-de- natuur geluksgevoel. Als deelnemer kun je hier in op je workshopdag vrij rondlopen, verpozen in de tuin en zien hoe verfplanten zoals indigo, saffloer, verfkamille, wede, meekrap, St. Janskruid, zinnia, coreopsis, bosviooltjes en calendula groeien en bloeien.

De Seizoensworkshops worden gehouden op vrijdagen van 10- 16.00 uur.

vrijdag 17 november 2023 - Herfst

vrijdag 16 februari 2024 - Winter

vrijdag 10 mei 2024 - Lente

vrijdag 13 september 2024 - Zomer

Tickets

  • Vier Seizoensworkshops

    € 355,00
    Verkoop geëindigd op
  • Los ticket Herfst workshop

    € 95,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page