top of page

za 03 aug

|

Momoko Natuuratelier Drenthe

(VOL:) Jaarcirkeldag 4 Natuurlijk Verven - Wilde Kleuren

Je legt een schatkist aan van wilde seizoenskleuren gemaakt in samenwerking met de natuur xx

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
(VOL:) Jaarcirkeldag 4 Natuurlijk Verven - Wilde Kleuren
(VOL:) Jaarcirkeldag 4 Natuurlijk Verven - Wilde Kleuren

Tijd en locatie

03 aug 2024, 10:00 – 16:00

Momoko Natuuratelier Drenthe, Oude Steeg 22, 7863 PG Gees, Nederland

Over het evenement

De Jaarcirkel Wilde Kleuren 2024/2025 bestaat uit zeven inspirerende zaterdagen natuurlijk/plantaardig verven. Er is inmiddels een fijne groep ontstaan van vaste kleurmakers. Omdat de lesstof evolueert en de natuur zoveel prachtige kleuren herbergt en verborgen houdt, loopt de Jaarcirkel continue door. Zodra je de Jaarcirkel Wilde Kleuren boekt, volg je zeven keer een jaarcirkelzaterdag. 

Je kunt starten met jouw kleurreis wanneer je wilt.

De Jaarcirkel helpt je jezelf te ontwikkelen op het gebied van plantaardig verven en je vaardigheden en kennis voortdurend te verdiepen. Je maakt telkens nieuwe wilde en natuurlijke kleuren. Plus je leert een steeds breder wordend scala aan beitstechnieken. Ook verras ik je meestal door je een leuke aanverwante botanische vaardigheid te laten ontdekken.

Elke Jaarcirkeldagworkshop volgen en observeren we de groei van planten, bloemen, bomen, blaadjes en fourageren we botanisch materiaal in de berm, het nabij gelegen bos, in tuinen en in Momoko's verfplantentuin. Per plant leer je de beste voorbehandeling van de wol en stof en doorlopen we rustig de stappen voor het verfbad. Soms krijg je ook zaadjes mee naar huis om thuis een verfplant te zaaien en op te kweken. Afgelopen keren kregen de deelnemers bijvoorbeelde wede- en annattozaadjes mee.

Voor de workshops bereid ik (botanisch colourist Momo van Momoko natuuratelier) het proces per verfplant uitgebreid voor en zorg ik er voor dat jij de mooiste methodes en resultaten leert maken. De natuur is hierin leidend. Samen gaan we de magie van de natuur ervaren middels wonderlijke kleurervaringen.

Voor wie?

Voor kunstzinnige, creatieve of graag creërende mensen die gevoelig zijn voor de natuur en voor kleur. Maar ook voor mensen die van hun hoofd in hun handen en hart willen komen. Met een retraite gevoel en mindfulness als extra ontspanners.

Deelnemers zijn o.a. makers, ontwerpers, creatieve professionals, schaapsherders, vrijwilligers van schaapskuddes, imkers, kunstenaars, schilders, keramisten, fotografen, grafisch ontwerpers, architecten, eigenaren/medewerkers van wolwinkels, antroposofisch medewerkers, creatieve workshopgevers, mensen met een voedselbos en professionals in duurzaamheid.

De volgende Jaarcirkelzaterdagen worden gehouden op:

Zaterdag 8 juni 2024

Zaterdag 3 augustus 2024

Zaterdag 14 september 2024

Zaterdag 12 oktober 2024

Zaterdag 9 november 2024

Data in 2025 worden later bekend gemaakt.

Les van: Botanisch colourist Momo

Tijdstip: 10-00 - 16.00 uur

Locatie: Momoko Natuuratelier, Oude Steeg 22, 7863 PG Gees

Bereikbaar met openbaar vervoer & gratis parkeren

Inclusief:

Creatieve begeleiding, technische voorbereiding, alle materialen, onbeperkt koffie en thee mét lekkers, versbereide soep (brood/lunch zelf meebrengen) in het natuuratelier en bij mooi weer verven in de verfplantentuin.

Kosten:

Zeven zaterdagen 2024/2025: 695 euro

Vier zaterdagen: 395 euro

Losse dagworkshops: 115 euro

Let op: deelnemers aan de reeks van zeven zaterdagen krijgen voorrang op boekingen voor losse dagworkshops.

Bij Momoko vind je de ruimte om je leven natuurlijk kleur te geven

Tickets

 • Workshop Wilde Kleuren

  Verkoop geëindigd op
  • € 695,00

  Totaal

  € 0,00

  Deel dit evenement

  bottom of page